vrijdag 5 februari 2021

Crealies ART

 


Hallo allemaal, 

Wat leuk, mijn 1e blogbericht voor Crealies, 

Ik zal me even voorstellen, wel net zo leuk voor diegene die mij niet kennen.

Mijn naam is Aletta Heij, woon in het midden van het land, 51 lentes jong, getrouwd, 2 pubers, werk parttime als administratie medewerkster bij de plaatselijke Peugeot garage. Daar werk ik al zo’n 20 jaar met plezier, mijn werkzaamheden zijn nooit hetzelfde gebleven in al die jaren, ik leer nog steeds nieuwe werkzaamheden. 
Sinds 2010 heb ik mijn creatieve kant ontdekt. Ik ben heel simpel begonnen met wat knip- en plakwerk. Maar net als zovele ben ik ook verslaafd geraakt aan het stempel- en mixedmedia virus. Mijn stijl, tja.. van CAS tot mixedmedia. Ik vind zoveel leuk, teveel om op te noemen. 
Naast creatief ben ik ook graag sportief. XCO vind ik echt geweldig gaaf om te doen en sinds vorig jaar heb ik het hardlopen ontdekt. Je gaat gekke dingen doen als je 50 wordt en dat was bij mij het gaan hardlopen. Maar goed, nu weer even terug naar mijn creatieve brein.
Voor Crealies ga ik jullie vooral laten zien dat je de Crealies producten heel goed kan toepassen in combinatie met Mixed Media. Aan het design team van Crealies stelde Annelies mij voor als de "new mixed media girl", dat vond ik zo'n leuke benaming.
Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging. 
En wil je nu nog meer van mijn creatieve brein zien, kijk dan eens op mijn blog : 

Maar nu ga ik jullie toch echt uitleggen hoe ik deze letters heb gemaakt. 

Ik ben aan de slag gegaan met de Cardzz letters, Pigment Colorzz, Gesso en Paste.

 

Stap voor stap ga ik uitleggen hoe ik deze letters heb gemaakt.

Als eerste stans je uit zwart cardstock de letters ART, neem hiervoor de kleinste stans en stans elke letter 6x en plak deze strak op elkaar zodat het lijkt alsof je de letters uit chipboard hebt gestanst. 

Nu doe je wat Pigment Colorzz Turquoise door de Crealies Paste en mengt deze door elkaar heen.
Deze blauw pasta breng je nu aan op elke letter met de Crealies Stencilzz Wonkey cirkels en laat dit goed drogen, aan de lucht of met een heattool. 

Als de turquoise paste droog is, dan pas verf je met witte gesso eroverheen en als het nog een beetje nat is strooi je de Pigment Colorzz light brown en turquoise hier en daar en spuit deze lichtje nat zodat de pigment wat uitloopt. Als laatste strooi je wat parelmoerpoeder erop en laat dit goed drogen.

Ik vond het te licht, daarom heb ik deze laatste stap nog een keer herhaalt met iets meer Pigment Colorzz erop gestrooid. 

Als alles goed droog is, dan zie je structuur van het stencil weer terug.

In mijn volgende blogbericht ga ik deze letters verwerken op een Crealies DIY planner. 

Creatieve groet!
Aletta. 

Gebruikte materialen:

Crealies Stansen/Dies:

Crealies Mixed Media:

   
  
  


1 opmerking:

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...