dinsdag 28 september 2021

Crealies, Creatie met nieuwe Bloemenstempels / stansen

 
Vandaag is Heidi onze Guest Designer.
Zij maakte deze mooie kaart:


Hoi allemaal, mijn naam is Heidi en vandaag mag ik mijn laatste guest design opdracht voor Crealies aan jullie laten zien. Vandaag heb ik gekozen voor een kaart die je eigenlijk voor alle gelegenheden kunt gebruiken en waarbij ik ook de nieuwste superleuke bloemenstempels van Crealies gebruik.

Stap 1:Om te beginnen heb ik met de grootste stempel uit de nieuwe Crealies “Flower Bouquet A” stempelset vier keer een afdruk gestempeld op papier dat geschikt is voor alcohol markers met alchoholproof inkt.
Vervolgens heb ik met de bijpassende stans (A Perfect Match no. 01) uit een afzonderlijk stuk papier de omlijning van deze stempel gestanst. Dit is mijn mal! Nu plaats ik de mal over de stempelafdruk en bevestig met niet permanent plakband. Daarna kun je de stans in de mal plaatsen, bevestigen met nog een stukje tape en stansen. Als resultaat heb je de stempelafdrukjes gestanst zonder witte randjes, superhandig!
Je kunt overigens ook eerst stansen en dan op de gestanste vorm stempelen, maar zelf vind ik dit handiger. 

Step 2:
Voor een mooie afgewerkte rand (en omdat mijn achtergrond gekleurd is) heb ik de zijkanten van elke gestanste bloemenafdruk bewerkt met de zijkant van de dikke punt van een zwarte Memento Dual Marker (welke alcoholproof is). Nu zijn alle randjes zwart.

Step 3:

 Met behulp van een van de stansen in de Crea-Nest-Lies XXL stansset nr. 22 stans ik een vierkant paneel, twee maten kleiner dan mijn basis kaart, van licht turquoise papier. 
Op dit paneel beslis ik wat mijn lay out zal worden (maar ik bevestig de bloemen natuurlijk nog niet) en vervolgens stempel ik met de Crealies “Groetjes (omlijning)” stempel met behulp van VersaMark inkt (die plakkerig is) en ik heat emboss met Ranger “Gold” Super Fine Detail embossingpoeder. Je krijgt hierbij het mooiste resultaat als je voorafgaand aan het stempelen eerst een anti-static powder tool gebruikt op het papier. 

Om een wat interessantere achtergrond te maken heb ik met de losse bloemen uit de Crealies “Flowers A” stempelset gestempeld met VersaMark inkt en wederom geheatembossed met hetzelfde goudkleurige embossingpoeder dat ik hiervoor heb gebruikt voor de tekst. 
Om de Groetjes tekst in te kleuren heb ik gebruik gemaakt van alcohol markers. Wees voorzichtig met alcohol markers in combinatie met embossingpoeder, ze gaan niet zo goed samen, maar als je voorzichtig werkt dan is het op zo’n klein stukje prima. Met de lichtste van de kleuren heb ik ook de witte stukjes ingekleurd tussen de bloemen en de bladeren van de stempelafdrukjes. 

Step 4:

Nu is het tijd om de bloemenafdrukjes verder in te kleuren: hiervoor heb ik mijn alcoholmarkers gebruikt.
Nadat het kleuren klaar was heb ik wat highlights aangebracht met een witte gelpen.  

Step 5:
Tijd om mijn kaart in elkaar te zetten: ik heb een iets groter vierkant gestanst met een van de stansen van de Crea-Nest-Lies XXL stansset nr. 8 van bijpassend rose paars papier. Ik heb beide vierkante panelen aan elkaar bevestigd met behulp van vloeibare lijm. Deze combinatie heb ik bevestigd op een witte linnen basiskaart met behulp van een millimeter dik foam tape. En om de kaart af te maken hoef ik nu alleen nog de ingekleurde en uitgestanste bloemen te bevestigen ook met behulp van 1 mm dik foam tape. 

Detail foto:
 
En dat was het voor vandaag! 

Groetjes 
Heidi Jakobs


Gebruikte Crealies producten:

Crealies Stansen/Dies: 

Crealies Stempels/Stamps: 

     

Heidi, bedankt voor het laten zien van je mooie kaart.
Deze is binnenkort ook te zien op Heidi's site.

1 opmerking:

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...