vrijdag 18 november 2022

Crealies, Christmas Magic Iris

 

De sfeer van de feestdagen. Warm, knus en soms ook een beetje magisch. 
Dat probeer ik ook altijd met mijn kaarten voor kerst mee te geven. 
En dat doe ik dit jaar met de nieuwe Magic Iris mal.

Deze keer heb ik geprobeerd om de Magic Iris mal te combineren met de mal van het fototoestel. Het fototoestel is eigenlijk net iets te klein, maar dat los je makkelijk op door het fototoestel maar voor de helft uit te stansen, de mal te verschuiven en vanaf de andere kant de onderkant uit te stansen, en daardoor het fototoestel iets hoger te maken. Hieronder kan je twee foto's zien hoe ik dit gedaan heb.


Zorg dat je het fototoestel minstens 2,5 cm hoger word. Je ziet dat ik de bovenste snijplaat (snijrand ligt naar beneden) maar voor iets meer dan de helft over de stansmal heb liggen. Wat er voor zorgt dat de onderste rand niet gesneden wordt. Leg daarna de plaat op de onderste helft nadat je de stansmal minstens 2,5 cm naar beneden hebt verschoven. Zorg ervoor dat de zijkanten van de stansmal gelijk liggen met de zijkant van de eerder uitgestanste bovenkant van het papieren fototoestel. Ik zorg met tape dat de stansmal goed op zijn plek blijft liggen.

Daarna is het leukste aan de beurt, het fototoestel verder uitwerken en opmaken. In principe kun je een hoop verwerken op de Magic Iris mal, zolang je de binnenkant maar vrij laat zodat het dicht- en openschuiven blijft werken. Uiteraard is het ook belangrijk dat het gedeelte vrij blijft van het schuifsysteem aan de buitenkant/zijkant. Bekijk en onthoud altijd goed hoeveel ruimte nodig is.

Hopelijk heb ik jullie nieuwe inspiratie gebracht.
En uiteraard vinden wij het geweldig om jullie creaties te zien. 

Groetjes, Divina.

Materialen die ik gebruik heb,

Crealies Stansen / Dies:
Cardzz no. 308
Partzz no. 57
Duo Dies no. 65A
Duo Dies no. 65
On the Edge no. 63 

Crealies Stempels/Stamps:
Tekst en Zo, Woordstrips no. NL06

Crealies Planners:
Icoontjes in vierkantjes, set A


Cardzz stansen no. 308, Magic Iris Partzz stansen no. 57, Bomen 4x Duo Dies no. 65A, Hulst spiegelbeeld, blaadjes 17 Duo Dies no. 65, Hulst, blaadjes 17  On the Edge stans no. 63, 2 golven of sneeuwbanken 14,5 cm  Tekst & Zo stempels, Woordstrips no. NL06: Kerst  Stansen: Icoontjes in vierkantjes, set A

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...