dinsdag 4 juni 2019

Mijn recepten notitieboek


Vandaag is Mathilde onze guest designer.
Zij maakte een heel originele variant op een bullet journal.

Ik vind het formaat van de planner super en had gelijk het plan om er mijn eigen recepten notitieboek van te maken. Ik heb daarom gekozen voor een planner met insteekhoes. Ik heb op het 200 grams Mixed Media papier gestempeld met diverse groentestempels in diverse inktkleuren. Daarna heb ik een strook uitgesneden en daarop de tekst ‘mijn recepten notitieboek’ met een zwarte brushpen geschreven en over de pagina geplakt.

Vervolgens heb ik uit het 200 grams Mixed Media papier 2 pagina’s met de stans 'Journaling/Planner pagina' gestanst. De witte pagina’s heb ik voorzien van blauwe horizontale strepen met een fineliner vervolgens met een rode fineliner op elke pagina een roze verticale streep aangebracht, zodat je een schriftlook krijgt.
Ik heb toen 3 cirkels op de linker pagina aangebracht met de stencil met cirkels met een zwarte fineliner. Daarna ben ik er met de losse hand nog een 2-tal keer overheen gegaan om de cirkel wat losser te krijgen.

Daarna heb ik met de zwarte brushpen de tekst ‘homemade water met een smaakje’ geschreven. Daaronder heb ik de stempel ‘mmm lekker…' gestempeld. Ik heb vervolgens de aardbeien en de citroenen over elkaar gestempeld en ingekleurd met diverse brushpennen en daarna de teksten in de cirkels geschreven, passend bij de stempels. Tot slot nog de koffiemok stempel erop gezet, voorzien van de tekst ‘softdrink’ en ingekleurd.

Op de rechterpagina heb ik het recept uitgeschreven met een zwarte fineliner en de kopjes met een rode brushpen. De rode ronde cirkels zijn gemaakt met behulp van de cirkelstencil. Links onderaan de pagina de maandtracker stempeld en voorzien van data en maand. Rechts onderaan het lintje met citroenschijf gestempeld en voorzien van de tekst ‘hapjes & drankjes’. Tot slot nog de aardbeien, fles en het woord proost gestempeld en alles daarna  ingekleurd met de diverse brushpennen en alles daarna voorzien van schaduwlijntjes om het zo wat meer van het papier af te krijgen.

Zo kun je nu bij warme dagen deze pagina’s erbij pakken om zo zelf je eigen heerlijke, verkoelende drankjes te maken. Proost!

Gebruikte materialen

Crealies For Journalzz & Plannerzz:

Crealies stempels/stamps:


Divers:

Stencil: Decoratie Cirkels Stansen: Journaling/Planner pagina + extra laag Stempels: Maandtracker NL Stempels: Maanden NL Planner semi transparant met insteekhoes Bits & Pieces stempel no. 138, Wijnfles en glazen Bits & Pieces stempel no. 126, Citroen + sinaasappel plak Bits & Pieces stempel no. 125, Aardbeien Bits & Pieces stempel no. 113, Koffie om mee te nemen Tekst & Zo stempels Tiny text no. 8, To go Tekst & Zo stempel, Handlettering no. 11A, Proost! (omlijning) Tekst & Zo stempels, Divers 19, Eten Tekst & Zo stempels, Divers 18, Wijn B Watercolor / Mixed Media papier, wit 200 grams (15x A4)
1 opmerking:

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...