zondag 16 december 2018

Silhouette Kerstkaart


Vandaag is Heidi onze Guest Designer.
Zij maakte in één keer twee kaarten.


Hoi allemaal, vandaag mag ik, Heidi, jullie weer een paar leuke projectjes als gastontwerper laten zien. Mijn eerste project is een silhouette kerstkaart! En van de restjes van deze kaart heb ik een tweede kaart gemaakt! Laten we beginnen!

Stap 1:
De eerste stap is wat ingewikkelder maar je kunt er ontzettend leuke resultaten mee bereiken. Ik heb een stukje wit linnen karton gepakt en dit op mijn snijmachine gelegd (zoals je normaal ook zou doen als je iets wilt snijden). Hierop heb ik de twee hertjes uit de Crealies Silhouetzz serie gelegd (no. 04) met ongeveer 2,5 centimeter ruimte vanaf de onderzijde. Vervolgens leg je de tweede snijplaat er op maar je laat een klein stukje van de hertjes onbedekt aan de onderkant, dit gaat er voor zorgen dat de hertjes bijna helemaal uitgesneden worden maar niet helemaal (de plaat kan alleen daar snijden waar twee platen boven elkaar zitten).

 

Na het snijden trekt je met een liniaal en een potlood een lijntje, maar zonder de pootjes van de herten te raken en vervolgens snij je met een hobbymesje voorzichtig de ruimtes tussen de pootjes uit en ook de rest van de potloodlijn.


Stap 2:
Vervolgens gaan we aan de achtergrond werken. Ik heb hiervoor een stuk aquarelpapier gebruikt (Canson XL Watercolor paper, maar in principe kun je elk aquarelpapier gebruiken dat je hebt, mijn papier heeft niet zo veel structuur). Op dit aquarelpapier heb ik, nadat ik het papier nat heb gemaakt met een waterspuit, in twee laagjes met Ecoline (601 en 548) kleuren aangebracht en tussentijds gedroogd.

 

Stap 3:
Met één van de snijmallen uit de Crea-Nest-Lies XXL nummer 24 serie heb ik een rechthoek gestanst (gooi het restant niet weg). En vervolgens heb ik uit deze rechthoek met de kleinste sneeuwvlok uit de Duo Dies nr. 49 set een sneeuwvlok gestanst, MAAR ik heb voordat ik de snijmal van het papier verwijderde eerst verwijderbare plakband op de achterkant geplakt. Hierdoor blijven de binnenste deeltjes van de sneeuwvlok op de plakband zitten als ik de sneeuwvlok verwijder. Gooi de sneeuwvlok niet weg, die gaan we op de tweede kaart gebruiken.

Stap 4:
Nu ga ik uit goudglitter papier eenzelfde sneeuwvlok stansen en ook de tekst:
hiervoor heb ik de Tekststans nummer 102  gebruikt
(bewaar het puntje op de i zodat je hem later op de kaart kunt plakken).


Stap 5:
En nu is het tijd om deze kaart in elkaar te zetten: ik heb met een beetje Ranger Medium Matte de gouden sneeuwvlok in de uitgestanste sneeuwvlok geplakt. Daarna heb ik met dezelfde maat rechthoekige stans het silhouet van de hertjes op maat gesneden (ongeveer 2 centimeter vanaf de snijrand waar de pootjes in zitten) en deze kan ik dan met vloeibare lijm op de met Ecoline gekleurde achtergrond plakken. Hier gaat de tekst weer bovenop.
Nu hoef ik alleen nog maar van hetzelfde glitterpapier en één van de stansen uit de Crea-Nest-Lies XXL nummer 10 set de iets grotere mat te snijden, deze lagen op elkaar te bevestigen en het geheel op een witte linnenkartonnen basiskaart te plakken met één millimeter dikke foam tape.
  

Stap 6:
Ik heb nog een stukje van de Ecoline achtergrond over en ook de sneeuwvlok die ik heb uitgestanst. Hier ga ik mijn tweede kaart van maken.

 

 Stap 7:
Op de achtergrond ga ik een mandala in de vorm van een sneeuwvlok stempelen met VersaMark inkt (wanneer je aquarelpapier niet te veel structuur heeft krijg je een mooie afdruk). Hiervoor heb ik de Bits & Pieces no. 117 stempel gebruikt. Over de plakkerige VersaMark inkt strooi ik vervolgens Ranger Gold Super Fine Detail embossing poeder en verhit dit met mijn heat tool. Van groen glitterpapier stans ik weer de tekst die ik ook voor de eerste kaart gebruikt heb.


Stap 8:
Deze tweede kaart is lekker snel in elkaar gezet: ik heb de uitgestanste sneeuwvlok en de tekst op de kaart geplakt, een groene mat gestanst van hetzelfde groene glitter papier en deze lagen op elkaar geplakt met vloeibare lijm. Deze combinatie heb ik vervolgens op een crème kleurige linnen basiskaart geplakt. 
Ook wel eens handig, zo’n makkelijke snelle kaart, toch?

En dan was het voor mijn eerste project van vandaag!
  
Gebruikte Crealies producten:

Crealies stansen / dies:

Crealies stempel / stamp:

Silhouetzz stansen/dies no. 4, 2 Hertjes / 2 Rendeer Crea-Nest-Lies XXL stansen/dies no. 24, Rechthoeken met stiksteeklijn/Rectangles with stitchline Crea-Nest-Lies XXL stansen/dies no. 10, Rechthoeken/Rectangles Tekststans no. 102 Prettige Feestdagen Bits & Pieces stempel/stamp no. 117 Mandala D


Groetjes 
Heidi Jakobs

Heidi, bedankt voor je mooie kaart en duidelijke uitleg.
Dit is binnenkort ook te zien op Heidi's site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...