donderdag 20 juli 2017

Notitieboekje


Vandaag is Linda onze Guest Designer en zij is heel druk geweest met onderstaand notitieboekje. Ze geeft ook een uitgebreide werkbeschrijving.Deze keer is het een notitieboekje geworden. Het is best een klusje om het te maken, maar ik heb het i.i.g. met heel veel plezier gedaan.

Beschrijving.
Stans voor het kaft de grootste rechthoek met dubbele stippen uit stevig kaartkarton.
Kies een aantal kleurtjes verf en breng deze met de brayer aan beide kanten aan. Stempel met bijpassende kleurtjes de mandala stempel en de 3 bloemetjes verspreid over de kaft.
Score/ril de rechthoek op 7,5 – 8 en 8,5 cm. Ril de vouwen goed na met een vouwbeen.


Stans de mandala 2x uit wat dunner, zwart papier. Zoek op de voorkant de plek waar je deze wil hebben. Houd 1 zwarte stans goed op de juiste plek vast en kleur heel voorzichtig de mandala in met verf. Het geeft niet als je iets over de lijntjes gaat. Deze stans gooi je als je klaar bent namelijk weg. Als alles ingekleurd is, haal dan de stans weg en plak de schone, nr 2, op de juiste plek.


Stempel eventueel een tekst. Haal nu het kaft door de laminator. Dankzij het plastificeren blijft het langer schoon en is sterker. Snijd het overtollige plastic weg. Zorg ervoor dat je een rand langs het kaft houdt, anders plakt deze niet meer. Merk je dat het iets los laat, haal het kaft dan nogmaals door de laminator.
Ril de lijnen voor de rug nu het kaft geplastificeerd is. De middenlijn (8 cm) hoeft niet, dit is meer een richtlijn voor het naaien van de katernen.
Sla 2 eyelets in het kaft, op de plek waar de sluittouwtjes komen. Sla 1 eyelet in de rug bovenaan, waar fibers met embellishments komen te hangen.

Voor de 2 katernen (signatures), stans je 6x de rechthoek (Crea-Nest-Lies XXL no. 52) nr. 3(grootste is nr.1), 6x de cirkel (Crea-Nest-Lies XXL no. 21) nr.3 en 4x de tag (Crea-Nest-Lies XXL Labels & Tags no. 8) nr. 5 uit papier naar keuze.
Pak de 6 rechthoeken en stempel linksboven en rechtsonder in de hoek een deel van de mandala. Vergeet de achterkanten niet. Vouw alle rechthoeken dubbel en ril goed na.
Brayer de 4 cirkels aan beide kanten, op dezelfde manier als met het kaft en vouw ze dubbel. Bewaar de restanten van het geverfde papier.
Vouw ook de tags dubbel en stempel op 2 tags de mandala bovenin.

Maak nu 2 katernen door de bladzijden in 2 stapeltjes op elkaar te leggen. Zorg dat de vouwen goed op elkaar liggen en de kleinere bladzijden in het midden liggen.
Begin met de witte cirkel, dan een rechthoek, gekleurde cirkel, tag met onderkant naar links, rechthoek, gekleurde cirkel, rechthoek en dan tag met stempel,, waarvan de stempel links onderzit.
Zet zolang vast met klemmetjes/klipjes. Herhaal dit voor het 2e katern.
Knip of snij een strook papier van de lengte van de kaft en vouw deze in de lengte dubbel. In dit geval is de strook 12 cm. Vouw de strook nu doormidden, open weer en vouw de 2 helften ook doormidden. Je hebt nu 3 gelijke afmetingen. Dit is de mal waarmee je de gaten prikt in het kaft en de katernen.


Vouw het kaft open en leg de 12 cm. mal op de 8 cm. vouwlijn. Prik nu de 3 gaten in het midden van de 7,5 en 8 cm lijn op de hoogtes van de vouwlijnen van de mal.
Doe dit ook op de lijn tussen de 8 en 8,5 cm lijn.
Leg de mal nu in het midden van de 1e katern en prik door alle bladzijden heen, de 3 gaatjes.
Herhaal dit voor het 2e katern.

Neem stevig draad, bv. borduurgaren, en begin in het midden van de 1e katern. Steek de naald van binnen naar buiten door het middelste gaatje en prik door het kaft ook door het middelste gaatje.
Het maakt niet uit of je het 1e of 2e katern eerst naait.


Laat een stuk draad in het midden zitten, zodat die straks vastgeknoopt kan worden.
Steek nu in rechte lijn, naar beneden en prik door het onderste gaatje van het kaft van buiten naar binnen en steek die ook door de katern.
Trek aan en steek nu van onder weer naar het midden, naar buiten. Let op dat je niet door de draad
die er al zit, heen steekt. Via het midden aan de buitenkant, steek je nu van buiten naar binnen, door het bovenste gaatje. Trek aan en haal de draad eenmaal onder de liggende grote steek door. Dit is voor de stevigheid, maar hoeft niet.Leg nu een dubbele knoop in de beide uiteinden en knip af.

In het midden van beide katernen is de bestempelde tag te vinden. Plak de zijkanten van de tag dicht, zodat je een pocket creëert met de opening links en het stempel bovenop.
Snijd van de gekleurde restanten van de cirkels, 2 tags op maat.


Versier met fibers en embellishments de rug van het boekje en maak m.b.v. draad, de sluiting van het boekje. Plak eventueel als versiering een siersteentje in het midden van de mandala op het kaft.
Heel veel plezier met het maken.

Crealies Dies/Stansen:

Crealies Stamps/Stempels:

Crea-Nest-Lies XXL stansen/dies no. 52, Rechthoeken met dubbele stippen/Rectangles with double dots Crea-Nest-Lies XXL stansen/dies no. 21, Cirkels met stiksteeklijn/Circles with stitchline Crea-Nest-Lies XXL Labels & Tags stansen/dies no. 8, Met stippen / With dots X-tra stans/die no. 101, Mandala A Bits & Pieces stempel/stamp no. 42 Bits & Pieces stempel/stamp no. 101 Mandala A 

Guestdesigner Linda van den Hazel

Linda bedankt voor het hier laten zien van je mooie project.
inclusief uitgebreide werkbeschrijving.
Dit is binnenkort ook te zien op Linda's Facebook.

1 opmerking:

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...