donderdag 14 mei 2015

Tutorial & Tips Thursday

Vandaag zet ik voor jullie een aantal mogelijkheden met de halfronde insnijvariant (de schuine variant kan natuurlijk ook gebruikt worden) van Partz no. 10 en de rechte insnijvariant van Partz no. 11 op een rijtje

 

 Werkwijze:
Stans alles behalve de insnijvariant.
Plak een strookje non permanent tape aan de achterkant van de ronde insnijvariant onderaan de pootjes.
Vouw je werkstuk dicht. Nu ga je je insnijvariant plakken. Waar je deze plakt is afhankelijk van een aantal factoren:
welke insnijvariant gebruik je. 
Is het deel van je creatie dat je achter de insnijvariant wilt plaatsen flexibel of niet; heb je er veel stansjes overheen geplakt, dan kan je dit deel minder goed krombuigen.

Meestal is bij de  grootste ronde insnijvariant 5 mm speling voldoende; dit betekent dat je je werkstuk dichtvouwt en dan je insnijvariant precies op de plaats legt waar je hem wilt hebben en dan nog 5 mm naar beneden (in dit geval opzij) schuift. Let goed op dat de insnijvariant in het midden geplaatst wordt en dat de pootjes op dezelfde hoogte op de creatie komen. Dit kun je met een liniaal checken. Plak de insnijvariant vast en haal het geheel door de stansmachine. 

 Hier zie je het voorbeeld van Wilma: 


Hennie gebruikt de middelste insnijvariant van Partz no. 10. Hier is 3 mm speling meestal genoeg.


Anja heeft eerst het midden aangegeven bij elke label en dan alle drie de formaten halfronde insnijvariant gebruikt. Je kan er voor kiezen om de insnijvariant precies horizontaal te plaatsen of juist een speelse wending te geven zoals Anja heeft gedaan:

Tot slot een enorm leuke vondst met de rechte insnijvariant van Partz no. 11 en Double Fun no. 19. Kies je positie en schuif de insnijvariant nog 1 mm naar beneden. Vervolgens stans je de puntige tab van Double Fun no. 19 en schuift deze door de opening en plakt hem aan de onderkant vast. Zo kan je elke easelcard handig voorzien van een extra lipje. Je hoeft nu geen steuntje te maken van opgehoogde gestanste delen op de kaart. Dit geeft meer vrijheid voor het aankleden van de kaart. Heb je zelf nog handige tips. Dan zien we die graag terug in onze Facebookgroep waar iedereen creaties gemaakt met Crealies producten kan plaatsen. We vinden het superleuk om te zien wat er allemaal nog meer kan met onze producten.

Creatieve groetjes, 

Anja, Annelies, Hennie, Marianne, Miriam en Wilma3 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel erg leuk en mooi. Wat hebben jullie ze mooi gebruikt. Annelies een top idee van jou. Ik wilde ze ook bestellen maar ben het vergeten toen ik mijn bestelling deed. Echt heel gaaf ook de andere twee.

    BeantwoordenVerwijderen

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...