zaterdag 22 januari 2011

In Shapekaart nr. 1

In de komende week zal ik jullie vier bij elkaar passende kaarten laten zien met werkbeschrijving.

Bij deze kaarten zie je dat de motiefjes van de EmboZZmallen, Creative Borders en de CL-Stickers bij elkaar horen. Allereerst volgt een algemene werkwijze, daarna de werkwijze van de kaart.


Benodigdheden:
Parelmoer wit karton, snijmachine, snijmat, hobbymesje, snijliniaal met metalen rand, blendingtool, distress inkt Barn Door, prikpen, stans/embossingmachine, embossingmatje, non-permanent tape, foamblokjes (gewoon en mini), dubbelzijdige tape, fotolijm, eyelettool, gouden eyelets, gouden borduurgaren, gouden pareltjes
Crealiesbenodigdheden:
In Shapemal 04, EmboZZ mal nr. 01, Crealies Creative Borders stans nr. 09, CL-Sticker 0459, Crealies Creative Flowers stans nr. 14, Crealies Flowerembossing nr. 06

Algemene werkwijze:

In Shape snijmallen: Neem met watervaste stift de vormnummers over van de verpakking. De grootste vorm is vorm 1 en de kleinste is vorm 11. Bepaal waar je de opening wilt hebben. Teken een kruis op de kaart voor het midden van de opening. Plaats de In Shape snijmal met het kruis op het getekende kruis. Plak de mal met een grote strook non permanent tape vast op de kaart. Snijd de gewenste vormen; houd terwijl je snijd de wijsvinger van je andere hand op de vormen, zodat de vormen niet wiebelen. Kantel de mal, leg de mal weer gelijk met het getekende kruis en snijd de gewenste vormen. Je kan de vormen ook eerst tekenen en dan over de potloodlijnen snijden. Snijd altijd met een rechtopstaand scherp mes.

EmboZZ mallen: Leg de dubbele kaart met de voorkant op de EmboZZmal en plak hem met non permanent tape op de mal. Gebruik je de Cuttlebug, ga dan als volgt te werk: plaat A, plaat C, EmboZZmal met kaart er bovenop geplakt, zwarte dunne embossingmat en plaat B. Voor de andere stans/embossingmachines is een zelfde soort sandwich nodig. Laat de kaart op de EmboZZmal zitten en draai kaart en EmboZZmal, zodat de mal bovenop ligt. Dep met de blendingtool op de gewenste kleur stempelinkt en wrijf de inkt door de openingen van de EmboZZmal op het karton. Haal de mal van de kaart en laat drogen. Spoel de EmboZZmal af onder de kraan.

Creative Flowers stansen: Laat het foam op de stans zitten. Deze stansen passen in bijna alle stansmachines. Gebruik je de Cuttlebug, ga dan als volgt te werk: plaat A, plaat C, stans, karton met de goede kant op de stans en plaat B. Soms is een extra transparante sheet tussen plaat A en C nodig. Voor de andere stansmachines is een zelfde sandwich nodig.

Creative Borders stansen: Lamineer de stickers van de stansen met (breed) plakband (zo blijven ze langer mooi). Plak de Crealies Creative Borders stansen 09 t/m 17 met een lange strook non permanent plakband op glad karton vast. Gebruik de stans zoals hiervoor beschreven in de stansmachine. Rits de losse deeltjes uit de randjes met een prikpen. Plak de stans spiegelbeeldig aan de al gestanste rand nogmaals op het karton. Klap de stans even om, om te kijken of de motiefjes precies goed komen. Houd een tussenbreedte van 1 cm aan.

Werkwijze kaart:
Snijd een dubbele parelmoerwitte kaart van 10,5 x 14,8 cm (met de vouw aan de bovenkant). Teken een kruis op 9,1 cm van de linkerrand en op 5,25 cm hoogte. Leg In Shape snijmal nr. 4 op de rechterrand van de kaart. Plaats de mal met het kruis op het getekende kruis. Plak de mal met een grote strook non permanent tape vast op de kaart. Snijd vorm 4 (buitenkant) en vorm 7 (buitenkant). Kantel de mal, leg de mal weer gelijk met het getekende kruis en snijd vorm 7 (buitenkant) nogmaals.

Gebruik de EmboZZ mal en de stansen volgens de algemene werkwijze. De bloem is hetzelfde aan de voor- en achterkant. Leg twee maal een witte bloem vanuit het midden op de Flowerembossing mal. Plak de bloem vast met non permanent tape en embos de figuurtjes. Kleur zowel de kaart, de geƫmboste bloemen, de gewone bloemen als de gestanste randen met stempelinkt. Snijd een strook parelmoer wit van 1 cm breed. Plak hierop de sticker. Voorzie de kaart van een eyelet. Plak alles op de kaart. Voorzie de bloem van een gaatje en decoratiepareltjes en hang de bloem met vier draden borduurgaren in de kaart. Decoreer de kaart met kleine bloemetjes voorzien van decoratiepareltjes.

4 opmerkingen:

 1. Mooi project Annelies.
  Je beschrijving is duidelijk.
  Succes en groetjes hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kaart met een duidelijke beschrijving.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er prachtig uit. Duidelijke beschrijving. Bedankt!

  Groetjes Anneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kaart geworden annelies met een zeer duidelijke beschrijving

  groetjes miriam

  BeantwoordenVerwijderen

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...