donderdag 8 september 2016

Parelmoerwit met mica in kerstsfeer

Het was superleuk om weer eens aan de knutsel te kunnen. Meestal maak ik alleen kaarten, die gepubliceerd worden in Creatief met Kaarten en die mag je dan niet op het blog laten zien. Deze keer maar eens voor mezelf aan de slag gegaan.

Werkwijze:
 • Om de stippeltjes aan de linkerkant van de kaart te behouden heb ik 2 losse vierkanten gestanst. Het vierkant van de bovenkant heb ik smaller gemaakt door het vierkant nogmaals in de stans te plaatsen zodat je er een rechthoek van stanst. Het restant heb ik gebruikt om ditzelfde nog een keer te doen voor de smalle strook aan de rechterkant. 
 • Snijd een strook mica van 6 x 13,5 cm. Gebruik "maak van je stans een sticker" om 4x Decorette no. 15 te stansen. Plak deze delen op het mica en knip ze langs de rand van het mica af.
 • Leg het vierkant van de achterkant voor je neer. Leg hierop de 2 rechthoekige delen (met de verkeerde kant naar boven) aan de buitenkanten en plak ze aan het vierkant vast met non-permanent tape. Plak dubbelzijdig tape op de plek waar het mica moet komen en plak het mica (met de decorette versiering naar beneden) op.
 • Leg het vierkant voor de achterkant met de goede kant naar beneden en ril de vorm 1 cm van de linkerkant. Voorzie de ontstane strook van dubbelzijdig tape en plak de vierkanten aan elkaar tot een kaart.
 • Gebruik "maak van je stans een sticker" voor alle andere gestanste delen van de kaart en plak ze op de kaart.


Veel plezier! 

Groetjes, Annelies
Crealies stansen/dies:

Andere materialen:

Crea-Nest-Lies XXL no. 42 Vierkanten met stippen / Crea-Nest-Lies XXL no. 42 Squares with dots Decorette stans no. 15 In elkaar grijpende vormen / Decorette die no. 15 Interlocking shapes Inside or Out no. 1 Kerstbal A / Christmas ornament A 
Inside or Out no. 2 Kerstbal B / Christmas ornament B  Double Fun stansen no. 6 / Double Fun dies no. 6 
Text Stanzschablone no. 104 Frohe Weihnachten Text Stanzschablone no. 107 Frohes neues Jahr Maak van je stans een sticker (4x A5 vel) / Make a sticker out of your die (4x A5 sheet)

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kaart. Ik dacht gelijk waar komt dat slingertje vandaag boven aan de kerstballen. Tja je moet er maar opkomen. Heel erg leuk. Bedankt voor de uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lovely Card, I really like the panel with the Decorette die cut.

  BeantwoordenVerwijderen

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...